Lihapullahodarit
Burgerit ja hodarit voivat olla myös terveellinen arkiruoka. Nämä lihapullahodarit maistuvat varmasti lapsille.
Resepti 6:lle annokselle.
Ainesosat:
6 Vaasan Dark Dog-hodarisämpylää
2 palloa (125 g) Mozzarellaa
2 Tomaattia
1/2-1 dl Pestoa
1 ruukku Basilikaa
1/2 dl Pinjansiemeniä
Lihapullakastike:
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
rypsiöljyä paistamiseen
1 tlk (n. 400 g) valmista tomaattikastiketta
OHJE:
Tee lihapullakastike: sekoita suola ja pippuri jauhelihaan ja muotoile massa pieniksi pyöryköiksi. Ruskista pyöryköiden pinnat paistinpannulla öljyssä. Kaada tomaattikastike pannuun lihapullien joukkoon ja hauduta lihapullia vielä noin 10 minuuttia.
Paahda sämpylät, revi mozzarella ja kuutioi tomaatit.
Täytä sämpylät lihapullakastikkeella. Asettele hodareille mozzarellaa ja tomaattikuutioita, lusikoi pestoa ja ripottele basilikan lehtiä sekä pinjansiemeniä.
Vinkki: voit halutessasi paahtaa hodareihin tulevat pinjansiemenet kuumalla pannulla. Näin saat niihin paahtunutta makua.