Raakasuklaa-näkkäripatukat
Terveelliset ja puhtia antavat välipalapatukat syntyvät näkkileivästä, omenasta, vadelmista, mustikoista ja raakasuklaasta.
Ainesosat
6 kpl Vaasan Koulunäkki viipaletta
8 kpl kuivattuja aprikooseja
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeroitua omenasosetta
1½ dl kookosöljyä
1 dl vettä
2 rkl hunajaa
1 dl kuivattuja vadelmia
1 dl kuivattuja mustikoita
45 g raakasuklaata
Ohje:
Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Murskaa näkkileivät muruksi puunuijalla tai tehosekoittimessa. Lisää kaurahiutaleet kulhoon näkkärimurun joukkoon. Leikkaa aprikoosit pieniksi kuutioiksi. Mittaa kookosöljy ja omenasose pienempään kulhoon. Lämmitä ne kattilassa tai mikrossa, kunnes kookosöljy on sulanut ja sekoita näkkärimurun ja kaurahiutaleiden joukkoon. Lisää vesi, hunaja, kuivatut marjat ja pilkotut aprikoosit. Sekoita tasaiseksi ja anna tekeytyä noin 5 minuuttia. Kaada seos leivinpaperille pieneen vuokaan (n. 20 cm x 20 cm) ja painele tiiviiksi.
Laita uuniin 25 minuutiksi. Anna jäähtyä ja jähmettyä jääkaapissa ainakin tunnin ajan. Leikkaa levy kahdeksaan osaan patukoiksi. Sulata raakasuklaa varovasti mikrossa ja valuta suklaata lusikan avulla patukoiden pintaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Patukat säilyvät kylmässä noin viikon.